Ak Emeklilik - Aviva Hayat ve Emeklilik Birleşme Anlaşması İmzalandı

Ak Emeklilik - Aviva Hayat ve Emeklilik Birleşme Anlaşması İmzalandı

Sabancı Holding iştiraklerinden Aksigorta'nın yüzde 99.4'üne sahip olduğu Ak Emeklilik A.Ş. ile İngiliz sigorta devi Aviva Plc'nin Türkiye'deki şirketi Aviva Hayat ve Emeklilik'in birleşme anlaşması Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grup Başkanı Akın Kozanoğlu ile Aviva Avrupa Başkanı Tidjane Thiam tarafından imzalandı.

Yapılan anlaşma sonucunda Ak Emeklilik'in banka sigortacılığındaki üstün deneyimi ile, Aviva Hayat ve Emeklilik'in doğrudan satış gücünün biraraya gelmesiyle Türkiye'nin lider hayat ve emeklilik şirketinin temelleri atılmış oldu.

Yeni şirket, 31 Mart 2007 itibariyle 572,5 milyon ABD Doları bireysel emeklilik fon büyüklüğü ve %25'lik pazar payı ile bireysel emeklilik sektörünün lider şirketi konumuna yerleşirken, aynı zamanda 30,3 milyon ABD Doları toplam prim üretimi ve %11'lik bir pazar payı ile hayat sigortasında üçüncü sıraya yükselmektedir.

Emeklilik sektöründe pazar liderliğini ve hayat sigortasındaki konumunu pekiştirmeyi amaçlayan Ak Emeklilik ve Aviva birleşmesinin en önemli stratejik yapı taşlarını, her iki grubun marka güçlerinin yanı sıra çok kanallı dağıtım modeli oluşturmaktadır. 2012 yılında, toplam yıllık prim ve katkı payının 1 milyar ABD Doları'nı aşması ve toplam fon büyüklüğünün de 4 milyar ABD Doları'na ulaşması hedeflenmektedir.

Yeni şirketin yönetimi, eşit oranlı ortaklık ve ortak yönetim ilkesi altında yapılandırıldı. Yeni yapılandırmaya göre, Meral Ak Egemen CEO ve Carl Boehr entegrasyondan sorumlu Murahhas Üye olarak görev alacaklardır. Yeni şirkette yaklaşık 2.000 kişi istihdam edilecektir.

Şirket Haberlerine Geri Dön


Kategori: Şirket Haberleri