Arçelik A.Ş., 2007'nin İlk Yarısında 3,4 Milyar YTL Konsolide Ciro Elde Etti

Arçelik A.Ş., 2007'nin İlk Yarısında 3,4 Milyar YTL Konsolide Ciro Elde Etti

Arçelik A.Ş., bu yılın ilk yarısında 3,4 Milyar YTL ciroya ulaşırken, yurtdışı pazarlardan elde ettiği ciro 845 Milyon Euro'ya ulaştı. Arçelik A.Ş., ulaştığı ciro ile Türkiye'deki liderliğini sürdürürken, Avrupa'nın da en büyük üçüncü beyaz eşya şirketi konumunu daha da güçlendirdi.

Şirketin, ilk altı aylık mali tablolarında vergi sonrası konsolide net kârı 108 Milyon YTL olarak gerçekleşti.

Geçen yılın ilk altı ayında, beş ana ürün grubunda 4,4 milyon adet beyaz eşya satışı gerçekleştiren Arçelik A.Ş., 2007'nin aynı döneminde yüzde 13,5 büyüme ile 5,0 milyon adet satışa ulaştı.

Ekonomik ve politik gelişmelere bağlı olarak geçen yıl ile aynı seviyelerde olan pazara rağmen, Türkiye pazar payını artırmayı başaran Arçelik A.Ş.; Doğu Avrupa, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki ülkeler başta olmak üzere, karlılığı yüksek ve gelişmekte olan bu pazarlardaki başarılı satış performansını 2007'de de sürdürdü. Şirket; bu yılın ilk yarısında yurtdışı satışlardan elde ettiği beyaz eşya cirosunu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artırmayı başardı.

Arçelik A.Ş.global pazarda Beko markası ile büyüme stratejisi doğrultusunda, Romanya ve Rusya daki üretim yatırımlarından sonra dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olan Çin'de de yatırım kararı aldı. Türkiye' deki fabrikalarında gerçekleştirdiği üretimini sürekli artırırken, Romanya'da Arctic üretim şirketini satınalarak, Rusya'da ise doğrudan fabrika kurarak yurtdışı büyümesini sürdüren Arçelik A.Ş., en son olarak Çin pazarında yer alma ve büyüme hedefini gerçekleştirmek amacıyla Çamaşır Makinesi üretimi yapmak üzere yerli bir şirketi satın aldığını duyurdu.

Arçelik A.Ş. aynı zamanda Türkiye'den yurtdışına ihraç ettiği 'Özel mağazacılık' sistemini geliştirmeye de devam ediyor. Sırbistan'dan Çin'e, Ukrayna'dan Lübnan'a uzanan bir coğrafyada sadece Beko markalı ürünlerinin satıldığı özel mağazalarının sayısını bugün itibariyle 250'ye çıkartan şirket, yılsonunda 300 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.

Şirket Haberlerine Geri Dön


Kategori: Şirket Haberleri