İsveç Ticaret Bakanı Ewa Björling, Ericsson Türkiye'yi Ziyaret Etti

İsveç Ticaret Bakanı Ewa Björling, Ericsson Türkiye'yi Ziyaret Etti

Türk şirketlerinin yurtdışına açılımını sağlamaya yönelik düzenlenen etkinlik çerçevesinde, büyük bir heyetle Türkiye'ye gelen İsveç Ticaret Bakanı Ewa Björling, 13 Nisan 2011 Çarşamba günü, Türk-İsveç işbirliğinin mükemmel bir örneği olan, İşveçli telekom teknolojileri şirketi Ericsson'un İstanbul'da bulunan AR-GE merkezini ziyaret etti. İsveç Ticaret Bakanı Ewa Björling ve beraberinde gelen bakanlık delegasyonu, İsveç Büyükelçiliği ve Ticaret Konsülü'nün katılımıyla gerçekleşen ziyaret, iki farklı lokasyonda hizmet veren Ericsson AR-GE Merkezi'nin İTÜ Arı2 Teknopark yerleşkesine yapıldı. İTÜ Arı2 Teknopark'taki Ericsson AR-GE Merkezi'ni gezen Bakan Björling ve diğer ziyaretçiler, Ericsson'un burada yürüttüğü yazılım ve mobil platformlara yönelik çip araştırmaları hakkında detaylı bilgi edindiler. Türkiye'de 1896 yılından beri faaliyet gösteren ve Türkiye'deki 3G altyapısının da ana tedarikçisi olan Ericsson'un ülkemizdeki varlığı Türk-İsveç ortaklığı sonucu ortaya çıkan başarıların en önemli örneği niteliğini taşıyor.

İsveçli Ericsson, dünyanın önde gelen telekom teknolojilerini Türkiye'de geliştiriyor
Şu anda toplam 250 kişinin görev yaptığı 'Ericsson Türkiye AR-GE Merkezi'nde küresel standartlarda çalışmalar yürüten Ericsson, AR-GE faaliyetlerini güçlendirmeye devam ediyor. 2 farklı lokasyonda ve 3 farklı ofis alanında hizmet veren 'Ericsson AR-GE Merkezi', LTE, yani 4G gibi, telekom sektörüne yönelik, halen kullanılmakta olan çok sayıda teknolojinin geliştiricisi olan Ericsson'un bu buluşlarını gerçekleştirdiği, dünyada yatırımını artırdığı Ericsson AR-GE Merkezi'nden biri.

Ericsson, İTÜ Arı2 Teknopark yerleşkesinde %100 iştiraki Bizitek firması ile iş destek sistemleri odağında yeni yazılım araştırma ve geliştirme faaliyetleri üzerinde yoğunlaşan Ericsson Türkiye, burada aynı zamanda mobil platformlara yönelik çip dizaynı üzerinde araştırma, geliştirme faaliyetleri de gerçekleştiriyor. Ericsson'un Maslak yerleşkesindeki AR-GE laboratuarlarında ise, IP ortamında çalışan küçük bir operatörün çekirdek şebeke ihtiyacını karşılayacak ekipman; IPTV ve Mobil TV çalışmalarına ilişkin altyapı ve en yeni IMS çekirdek şebekesi bulunuyor. Laboratuar, Türkiye'deki tüm operatörlerin, akademik birimlerin ve yerel yazılım geliştiricilerin kullanımına açık olan Ericsson'un dünyadaki 3. IMS Merkezi'ni de içeriyor. Uygulama geliştiricilere IMS tabanlı çözümlerini gerçek şebeke üzerinde test etme fırsatı sunan IMS Merkezi, yerel yazılımcıların ihtiyaç duyduğu teknik platformu sunması itibariyle Türkiye'de bir ilk.

Patent rekortmeni
Dünya çapında 25.000 patent ile telekom dünyasının patent rekortmeni konumunda bulunan Ericsson, her yıl da yaklaşık 500 yeni patent başvurusunda bulunuyor. Dünyadaki mobil aramaların %40'ı kendi şebekeleri üzerinden gerçekleşen Ericsson, 175 ülkede 1.000'in üzerinde şebekeye hizmet veriyor. Ericsson, telekom altyapısındaki liderliğinin yanı sıra, dünyanın en büyük 5. yazılım şirketi.

Şirket Haberlerine Geri Dön


Kategori: Şirket Haberleri