AK Emeklilik, Global Compact'ı İmzalayan İlk Emeklilik Şirketi

AK Emeklilik, Global Compact'ı İmzalayan İlk Emeklilik Şirketi

Henüz üç yıllık bir sektör olmasına karşın, Türkiye'deki bireysel emeklilik şirketleri dünya standartlarında çalışma ilkelerini yakaladı. Bireysel emeklilik sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan AK Emeklilik, sektördeki liderliğini uluslararası kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da destekliyor. AK Emeklilik, Küresel Sorumluluk Anlaşması olarak da bilinen Global Compact'ı imzalayan ilk Türk bireysel emeklilik şirketi oldu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından 1999 yılında Dünya Ekonomik Forumu'nda başlatılan Global Compact, yasal zorunluluğu olmamasına karşın, kurumsal sosyal sorumluluğa sahip şirketler tarafından imzalanarak topluma taahhütler verilmesini sağlıyor.

Global Compact nedir?

AK Emeklilik Genel Müdürü Meral Ak Egemen, Global Compact'ın öngördüğü sorumluluk bilinciyle yapılan ticari faaliyetlerin, kurumların iş süreçlerine de önemli ölçüde katkı sağladığına dikkat çekti. Egemen, 'İnsan haklarına saygıyı, güvenli ve nezih iş ortamları sağlamayı, çevreyi korumayı ve iyi kurumsal yönetimi kapsayan kurumsal politika ve uygulamalar, çalışanlara ve topluma daha sürdürülebilir değer ve fayda sağlıyor. Bu prensip ve uygulamalar sayesinde şirketler daha kaliteli çalışanları kendilerine çekiyor, maliyetlerini düşürüyor, verimliliği artırıyor, paydaşlarında güven ve itibar yaratıp marka olmanın önemli adımlarını gerçekleştiriyorlar' dedi.

Global Compact; insan hakları, çalışan hakları, çevre ve yolsuzluk gibi konuları içeren ve 10 temel prensipten oluşan, şirketlerin bu konularda taahhüt vermesini talep eden ve gönüllü katılıma dayalı bir anlaşma. Global Compact'ın temel hedefi ise şirketler aracılığıyla toplumun ve insanların daha iyi bir dünyada yaşamalarını sağlamak. BM'nin daha iyi bir dünya için şirketlere biçtiği rol, sosyal sorumluluğa vurgu yapıyor. Dünyanın her yerinde eşit şekilde ilerlemeyen bir pazar değişimi ve genişlemesi olduğunu belirten BM, sorumluluk bilinciyle yapılan ticari faaliyetlerin uluslararası dayanışma, barış ve gelişmeyi destekleyeceğini belirtiyor.

Şirket Haberlerine Geri Dön


Kategori: Şirket Haberleri