Arçelik A.Ş. Yeni Zelanda Merkezli Fisher & Paykel Şirketi ile Stratejik İşbirliği Kuruyor

Arçelik A.Ş. Yeni Zelanda Merkezli Fisher & Paykel Şirketi ile Stratejik İşbirliği Kuruyor

Koç Topluluğu'nun sektöründe lider ve Avrupa'nın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi olan Arçelik A.Ş., Yeni Zelanda merkezli Fisher & Paykel Appliances Holding Ltd. ile stratejik işbirliği kuruyor. İki şirket, kurulan bu stratejik işbirliği kapsamında ortak çalışmalara imza atacaklar. İlk etapta; ana beyaz eşya ürünlerinin temini, teknik alanlardaki işbirliği ve farklı pazarlarda dağıtım fırsatları üzerine odaklanacak olan ortak çalışmalar ile yaratılacak sinerji sayesinde, her iki şirketin de stratejik faydalar sağlaması hedefleniyor.

Kurulan stratejik işbirliği ile ilgili olarak açıklama yapan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir, 'Fisher & Paykel Şirketi; beyaz eşya tasarımı, inovasyonu ve üretimi alanlarında dünya lideridir. Her iki şirket için, müşterek olarak faydalı çalışmalar geliştirecek ve hayata geçirecek olmaktan büyük mutluluk duyuyorum' dedi.

Arçelik A.Ş. ile aralarında kurulan bu ortaklık ile ilgili olarak konuşan Fisher & Paykel CEO ve Genel Müdürü John Bongard ise 'Bu işbirliğinin bize sağlayacağı güç ve sinerji, bizi oldukça heyecanlandırıyor. Arçelik Şirketi, geniş ve zengin ürün yelpazesiyle birlikte, bizim varolmadığımız pazarlarda sahip oldukları, güçlü dağıtım ağı aracılığıyla tüketicilere ulaşma fırsatını da beraberinde sunuyor' dedi.

İki şirket arasında kurulan bu yeni işbirliği kapsamında, Arçelik A.Ş. özellikle etkin olduğu Doğu Avrupa, Orta Doğu, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Türki Cumhuriyetler pazarları ile, Fisher&Paykel'in yaygın olduğu pazarların birbirini tamamlayıcı coğrafi özelliklerinden faydalanılarak daha yaygın bir dağıtıma ulaşılması, karşılıklı ürün temini ile ürün gamlarının zenginleştirilmesi ve iki şirkette de üst seviyede olan teknik özelliklerden karşılıklı fayda sağlanması hedefleniyor.

Şirket Haberlerine Geri Dön


Kategori: Şirket Haberleri