HP'nin NelsonHall ile Gerçekleştirdiği Araştırmadan Bankaların %44'ünün İş Süreçlerinde Dış Kaynak Kullanımıyla Gelirlerini Arttırdığı Ortaya Çıktı

HP'nin NelsonHall ile Gerçekleştirdiği Araştırmadan Bankaların %44'ünün İş Süreçlerinde Dış Kaynak Kullanımıyla Gelirlerini Arttırdığı Ortaya Çıktı

HP Kurumsal Hizmetlerin, NelsonHall araştırma şirketi ile yaptırdığı son araştırmasında Avrupa'daki bankalarının yüzde 44'ünün iş süreçlerinde dış kaynak kullanımını tercih ettiği ortaya çıktı.

Bankacılıkta yükselen değerler: İnovasyon ve tasarruf

Avrupa'da bireysel bankacılık hizmeti veren kurumların üst düzey yöneticileri 3 büyük önceliklerini şöyle tanımladı: Mevcut müşterilere satış yoluyla cüzdan payının artırılması (yüzde 91), iş çevikliğinin artırılması (yüzde 88) ve işletim modelinin iyileştirilmesi (yüzde 76). Buna ek olarak araştırmaya katılan bankaların tümü en azından bir iş sürecini dış kaynak kullanımına aktardığını belirtti. Dış kaynak kullanımına aktarılan süreçler arasında borç/alacak yönetimi yüzde 82 ve müşteri hizmetleri yüzde 56 ile başı çekiyor.

HP'nin araştırmasında Avrupa'daki bankaların üçte ikisinin organizasyonlarını iyileştirmek için dış kaynak kullanımına yönelmeyi düşündüğü görülüyor. HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar araştırmayla ilgili açıklamasında: 'Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 2010'da yüzde 20.8 artarak 1 trilyon 7 milyar liraya, net kâr da yüzde 8.7 yükselerek 21.9 milyar liraya ulaşmış durumda. HP olarak biz sektörün teknoloji altyapısını dönüştürerek bu rakamların çok daha üstüne çıkabileceğine inanıyoruz. HP Finansal Hizmetler sağladığı çözümlerle bankaların temel iş süreçlerini tasarım, standardizasyon ve otomasyon ile basitleştiriyor. HP, böylece, bankaların dış kaynak kullanımı yoluyla işletim modellerini temelden değiştirmesinin önünü açıyor.' dedi.

HP Finansal Hizmetler yazılım uygulamaları yaşam döngüsü yönetiminden yazılım otomasyonuna, birleşik altyapılardan sanallaştırma ve esnek kaynak kullanımına kadar her alanda bankalara uçtan uca entegre çözümler sunuyor. HP'nin çözümleri CRM ve muhasebe gibi farklı alanları tek bir sistemde birleştirerek bankaların iş süreçleri için yeni yazılım uygulamalarını hızla geliştirmesini, otomatik olarak test etmesini ve BT hizmetlerini denetlemesini sağlıyor. HP bu çözümleriyle dış kaynak kullanımında ön plana çıkıyor.

HP'nin 'Kullandığın Kadar Öde' modeliyle bankacılıkta yeni dönem

HP'nin bankacılık çözümleri konsolidasyon, entegrasyon ve esnek kaynak kullanımıyla sınırlı kalmıyor. HP'nin 'Kullandığın Kadar Öde' modeli bankalara dış kaynak kullanımında en hesaplı çözümleri sunuyor.

HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar: 'Avrupa bankaları öncelikle mevcut müşterileriyle ilişkilerini geliştirerek gelirlerini artırmaya odaklanıyor. HP'nin dış kaynak kullanımı çözümleri bu noktada devreye girerek bankaların gelirlerini artırması için en uygun maliyetli ve verimli bireysel bankacılık seçeneklerini sağlıyor' dedi.

HP'nin bankacılık hizmetleri kart ve ödeme çözümlerinden temel bankacılık hizmetlerine, konut kredisinden CRM ve sektörler arası iş hizmetlerine kadar çok geniş bir alanı kapsıyor. Serdar Urçar açıklamasında, 'Örneğin Denizbank, InterTech'in HP OpenView Service Desk ile geliştirdiği inter-Next sisteminden yararlanarak modern bankacılıkta büyük bir başarı kaydetti. HP OpenView Service Desk ile kritik iş süreçlerini izleyen, denetleyen ve raporlayan Denizbank, bu başarısı ile 'Finans, Sigorta ve Emlak' dalında bilişim dünyasının Oscar'ı sayılan Computerworld 21'nci Yüzyıl Başarı Ödülüne layık görüldü' şeklinde konuştu.

HP adına İş Süreçleri Optimizasyonunda lider araştırma şirketi NelsonHall tarafından yapılan araştırmada Benelüks ülkeleri, Fransa, Almanya, İspanya, İskandinavya ülkeleri, İsviçre ve İngiltere'den 180 üst düzey banka yöneticisi 2010 3. çeyreği için görüş bildirdi.

Konu hakkında ek bilgi edinmek için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz:
<http://h20195.www2.hp.com/V2/GetPDF.aspx/4AA3-2082EEW.pdf>http://h20195.www2.hp.com/V2/GetPDF.aspx/4AA3-2082EEW.pdf

Şirket Haberlerine Geri Dön


Kategori: Şirket Haberleri