Renault %33 Tasarruflu Kamyon Üretecek

Renault %33 Tasarruflu Kamyon Üretecek

Yeni teknolojiyle üretilen kamyonların, eskilerine göre yüzde 33'e varan oranlarda yakıt tasarrufu sağladığı bildirildi.Yeni kamyonlar yüzde 33 tasarruflu Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, bir programa katılmak için geldiği Bursa'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle Türkiye'de nakliye sektörünün yüzde 30 daraldığını, kamyon sanayisinin ise yüzde 50 küçüldüğünü belirtti.

Türkiye'de ekonominin lokomotif sektörünün otomotiv olduğuna dikkati çeken Pollien, otomotivdeki daralmanın önlenmesi, ekonomideki canlılığın devamının sağlanması için hükümetin bazı teşvik paketlerini sunduğunu anımsattı.Vergi indirimleriyle otomotiv sektörünün önünün belirli dönemler için açıldığını anlatan Pollien, benzer desteğin büyük daralma yaşayan kamyon sektörüne de verilmesi gerektiğini vurguladı.Doğrudan kamyon sektörüne olmasa da lojistik sektörünü rahatlatacak bazı tedbirlerin alınabileceğini ifade eden Pollien, şöyle konuştu:''Nakliyecilerin araçlarının yenilenmesine yönelik tedbirler, ekonomiye büyük fayda sağlayacak. Halen yollarda dolaşan oldukça fazla sayıda eski kamyon var.

Bunların yenilenmesine ve modern araçların kullanılmasına yönelik verilecek teşvikler, nakliye ve kamyon sektörü ile ulusal ekonomiye katkısı olacaktır. Daha az masraf çıkaran, az yakıt tüketen çevreyi az kirleten, kara yollarında daha az risk yaratan modern teknoloji araçların kullanılması topyekun fayda sağlayacaktır.''-ESKİ KAMYONLARIN YAKIT TÜKETİMİ-Pollien, eski ve yeni kamyonlar arasındaki yakıt farkının küçümsenmeyecek kadar fazla olduğuna da değinerek, şu bilgileri verdi:''Bizim araçlarımızdan örnek verelim. Bir modelimiz, arkasında bağlı türevleri ve yükleri ile 40 ton taşıyor. Bu, 25-26 ton yük demektir. Bu araç, 100 kilometrede 27-28 litre yakıt tüketiyor.

Eski kamyonlara bakarsanız aynı yükü taşırken 40 litreye kadar varan yakıt tüketimi oluyor. Eski araçların yeni araçlarla değiştirilmesi durumunda ülkenin yüzde 33 yakıt avantajı olacaktır. Bu durumun ekonomiye sağlayacağı katkıyı siz hesap edin.''Bu şekilde araç yenilenmesinin nakliye sektörüne ve dolaylı olarak tüketiciye yansıyacağını belirten Pollien, ''Nakliye sektörünün toplam yakıt tüketimi azalacak, ekonomi kazanacak. Oyunun içindeki bütün aktörlerin işine gelecek. Nakliye maliyetleri azalınca birim fiyatlar da düşecek. İçtiğiniz bir bardak çayın bile fiyatı düşmüş olacak ya da uzun süre aynı kalacak. Yani bu durumdan tüketiciler de faydalanacak'' diye konuştu.Pollien, yeni modern araçlar sayesinde trafik kazalarının da azalacağını vurgulayarak, ''Yürüyen araç parkı başına düşen trafik kazalarında Türkiye, AVrupa'da ilk sıralarda geliyor. Bu açıdan, güvenliği de hesap içine katarsak kamyon yenileme ülkede ciddi bir fark yaratacak. Ülkede tek çalışan kamyoncu sayısının fazla olduğunu düşünürsek, kamyon sektörüne mutlaka teşvik verilmesi gerekiyor'' dedi.

Şirket Haberlerine Geri Dön


Kategori: Şirket Haberleri