Sanallaştırmada Güvenlik için TippingPoint Çözümlerinden Yararlanın

Sanallaştırmada Güvenlik için TippingPoint Çözümlerinden Yararlanın

Kullanıcılarına her zaman en yeni teknolojileri sunan HP, sanallaştırmaya dayalı veri depolama çözümleriyle ilk yatırım maliyetlerini düşürüyor ve yatırım geri dönüşünü hızlandırıyor. HP'nin sanallaştırma çözümleri BT departmanlarının sistem kurulumu ve bakımı işlerinin yanı sıra iş süreçlerini tanımlamasını ve yönlendirmesini sağlayarak veri merkezi kaynaklarının ihtiyaca göre kullanılmasına olanak tanıyor. Bu sayede BT departmanları iş akışını hızlandırmak ve riskleri azaltmak için hizmet verdikleri firmalara yeni iş akışı yöntemleri önerebiliyor. Esnek kaynak kullanımına ve ölçeklendirmeye dayalı yeni iş akışları sanallaştırma kullanılan ortak veri depolama havuzlarıyla optimize ediliyor ve böylece hem BT maliyetleri düşüyor hem de işletmelerin iş yapma performansı artırıyor. Bütün bunlar sanallaştırma kullanılan birleşik veri merkezleriyle gerçekleştiriliyor. HP'nin StorageWorks P4800 BladeSystem SAN ve blade sunucularına dayalı modüler birleşik altyapılar, HP Network ürünleri ve TippingPoint ağ güvenliği çözümleriyle birleşerek müşterilere tam kapsamlı sanallaştırma çözümleri sunuyor.

Sanallaştırma BT'nin yükselen değeri
Yapılan araştırmalar sanallaştırmanın 2010 yılı itibariyle BT direktörlerinin bir numaralı önceliği olduğunu gösteriyor(1). Araştırmalar ayrıca 2012 yılında işletmelerin veri merkezlerinde sanallaştırma kullanım oranının yüzde 50'ye ulaşacağına işaret ediyor(2). Şirketler veri merkezlerini konsolide ederek maliyetleri düşürmek, dosyaların farklı sürümlerini güvenli bir şekilde kopyalayarak güvenilir felaketten kurtarma çözümleri geliştirmek ve esnek mimariler oluşturmak için sanallaştırmadan yararlanıyor. Ancak, sanallaştırma birleşik altyapılar bağlamında bir şirketin şubeleri ile merkez ofisindeki tüm bilgisayarları ve hatta son kullanıcıların elindeki mobil cihazları birbirine bağlayan ağ sistemleri üzerinden işlediği için sanallaştırılmış BT sistemlerinin kötü amaçlı yazılımlar ile izinsiz erişime karşı titizlikle korunması gerekiyor. Başta TippingPoint olmak üzere HP'nin ağ güvenliği çözümleri tam da bu noktada devreye girerek firmaların veri merkezlerini kötü niyetli kişilerden en yüksek teknolojiyi kullanarak korumasını sağlıyor.

TippingPoint'in gücü
HP'nin bir 'hiper yönetici' tarafından yönetilen ve ağ anahtarına fiziksel kablolar yerine sanal olarak bağlanan sanallaştırılmış veri merkezlerinin güvenliğini sağlamak için sunduğu TippingPoint çözümlerinde bulunan 'Saldırı Önleme Sistemi' 9 yıldır müşterilerin tüm güvenlik ihtiyaçlarını karşılıyor. TippingPoint çözümleri kapsamındaki 'Güvenli Sanallaştırma Çerçevesi' (SVF) sunucular, veri depolama birimleri ile ağ anahtarlarını izinsiz girişlere ve kötü amaçlı yazılımlara karşı sürekli olarak izliyor ve yanlış alarma yol açmadan hızlı bir şekilde test ediyor. Örneğin, bilgisayar virüsü gibi yazılımların sisteme bulaşması önlenmekle kalmıyor, sistemde çalışan virüsler de anında tespit edilerek temizleniyor. Bu sayede hem sanal sunucular ile sanallaştırma sistemlerine hem de işletim sistemleri, uygulamalar, hizmetler ve ağ altyapısına yönelik tehditlere karşı gereken tüm önlemler alınıyor. HP'nin TippingPoint çözümü sanal sistemlerin trafiğini fiziksel saldırı önleme sistemlerine yönlendirerek insan kaynakları, CRM sistemi, veritabanları, DNS ve e-posta hizmetlerine ayrılan sanal birimleri tek tek izole ediyor; bu sayede kötü amaçlı bir yazılımın aynı anda tüm BT sistemine bulaşmasını önlüyor.

'Dijital Aşılama' ve faydaları
HP'nin TippingPoint Dijital Aşı Laboratuarları (DVLabs) tarafından hazırlanan Siber Güvenlik Riskleri Raporu, BT alanındaki son trendleri özetleyerek kurumsal işletmelere web güvenliğinde en hesaplı, pratik ve güvenilir çözümleri seçmelerini kolaylaştıracak bilgiler sunuyor.

DVLabs raporları günümüzde internetin, mobil cihazların ve sosyal medya sitelerinin ürün tanıtımı, satış-pazarlama ve hatta ürün geliştirmede daha sık kullanılmasına bağlı olarak artan kötü amaçlı yazılım risklerini önlemek için özel olarak geliştirildi. Raporda sağlanan bilgiler arasında kötü amaçlı yazılımların güncel listeleri ile BT platformları, sistemleri ve uygulamalarına en uygun güvenlik yazılımlarının açıklamaları yer alıyor. Buna ek olarak, sosyal medya sitelerinin güvenli kullanımı ve güvenli dosya indirme hakkında ipuçları da sunuluyor.

HP DVLabs tarafından yayınlanan Siber Güvenlik Riskleri Raporu kötü amaçlı yazılımlarla ilgili en son güvenlik güncellemelerini abonelere düzenli olarak ulaştıran Digital Vaccine® Dijital Aşı hizmetinden ve HP TippingPoint Saldırı Önleme Sistemleri (IPS) teknolojisinden yararlanıyor.

Ağ ve yazılım güvenliğine yönelik HP TippingPoint portföyü hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.hp.com/go/networking adresini ziyaret edebilirsiniz. HP TippingPoint ürünleri HP Güvenli Avantaj portföyünün de bir parçasıdır. HP Güvenli Avantaj için www.hp.com/go/security adresini ziyaret edebilir, Siber Güvenlik Riskleri Raporu'na ise http://dvlabs.tippingpoint.com/toprisks2010 adresinden ulaşabilirsiniz.

Şirket Haberlerine Geri Dön


Kategori: Şirket Haberleri